SFs næstformand Serdal Benli stiller op til folketingsvalget i Københavns Omegns kommuner

Serdal Benli forsøger igen

 

Helt konkret betyder det, at Serdal Benli ved næste folketingsvalg vil være at finde på stemmesedlen i Gladsaxe, Hvidovre, Ballerup, Glostrup, Rødovre, Herlev, Vallensbæk, Ishøj, Albertslund, Brøndby, Lyngby-Taarbæk, Gentofte og Høje-Taastrup.

Det er en glad kandidat som Gladsaxe Bladet fanger på telefon.

– Tusind tak for tilliden til SF Gladsaxe for at genopstille mig som folketingskandidat ved det kommende folketingsvalg. Det er jeg stolt over og det forpligter.

Benli ser frem til at bringe Storkøbenhavn til Christiansborg:

– Der er på Christiansborg brug for flere SF’ere, som kender vores storkreds’ udfordringer. Med mine 17 år i regions- og kommunalpolitik har jeg et dybdegående kendskab til, hvad der rører sig ude i kommunerne, og det vil jeg tage med i mit arbejde på Borgen. Men indtil da fortsætter jeg den politiske kamp for børnene, klimaet og den sociale retfærdighed både på kommunalt niveau i Gladsaxe og nationalt som næstformand for SF, skriver han i en mail til Gladsaxe Bladet.

Det er en erfaren politiker, som nu bliver spidskandidat for SF. Den 43-årige Serdal Benli er næstformand i SF og viceborgmester i Gladsaxe Kommune, hvor han har været medlem af byrådet siden 2009. Han har desuden været sundheds- og psykiatripolitisk ordfører i Regionsrådet fra 2005-2009, og siden 2010 har han været medlem af SF’s landsledelse og blev efter folketingsvalget i 2019 valgt som næstformand i partiet. I øjeblikket er han suppleant til Folketinget.

– Maskinrummet i velfærdsstaten er ude i kommunerne, og jeg har arbejdet politisk med områder som klima, integration, dagtilbud og folkeskolen. Jeg vil tage min kommunalpolitiske erfaring med ind på Christiansborg, og bruge den i de nationale dagsordner, siger kandidaten.